Delftse Poort Rotterdam

hal-delftse-poort.72

 
Het gebouw Delfste Poort gelegen naast het Centraal Station in Rotterdam was tot mei 2009 het hoogste kantoorgebouw van Nederland. Het 151 m hoge gebouw dateert uit 1991 en is ontworpen door Abe Bonnema. Nationale Nederlanden was en is nog steeds de hoofdgebruiker van het gebouw.
 
Delftse Poort bestaat uit een onderbouw, twee doosvormige torens en een kubusvormig blok daartussen. De zestien meter hoge onderbouw verbindt de overige bouwdelen met elkaar. In de grote entreehal bevinden zich twee hoge roltrappen die naar het restaurant en de kantoren leiden. Door zijn materialisatie – zwart graniet aan de wanden, een relatief donkere vloer, een cell ceiling plafond met donkere achtergrond en zonwerend glas – is de entreehal vrij donker.
 
In 2014 wordt door CBRE Global Investors en mede-eigenaar KanAM een kwaliteitsverbetering doorgevoerd. Deze kwaliteitsverbetering moet een meer toegankelijk en transparanter gebouw creëren dat fungeert als netwerklocatie voor bedrijven, instellingen, ondernemers en individuen. Een van de aspecten die in deze kwaliteitsverbetering wordt aangepakt is de daglichttoetreding in de hal. Wij zochten uit welke ingrepen het meeste rendement hebben.

Comments are closed